Paní Věroslava slaví 103. narozeniny. Prozradila recept na dlouhověkost

Paní Věroslava Holmanová se na oslavu svých 103. narozenin prý neskutečně těšila. A i v takto požehnaném věku stále dbá na své zásady.

"Už dva týdny dopředu si vybírala halenku, ve které bude. Také jsme ještě museli shánět růž na rty, protože bez toho by to nešlo," říká Daniela Hambergerová, ředitelka Alzheimer Home České Budějovice, v němž paní Věroslava žije.

[chooze:article;value:553349]

​"Ještě mi to myslí. Můžu telefonovat mnoha lidem. Pamatuji si čísla," říká oslavenkyně. Nás samozřejmě zajímal její recept na dlouhověkost.

"Jsem překvapená sama sebou, že jsem se tak dlouho dožila. V životě jsem nikdy nikomu neublížila, tak snad mě Bůh poznal, že mě nechal tak dlouho žít," domnívá se paní Věroslava.

"Má opravdu spoustu optimismu. Slíbila mi, že budeme slavit i 104. narozeniny, takže je to obrovská radost a moc hezky se o ni starají," neskrývá nadšení českobudějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

[chooze:article;value:531139]

Na oslavu kromě kamarádek dorazila i její 69letá dcera. Tu vysoký věk maminky zas tak moc nepřekvapuje. "Byla vždycky houževnatá. Až do 95 let se o sebe opravdu starala sama," říká Věra Vorlová.

Paní Holmanová byla, a stále zůstává, také milovnicí umění. Navštěvovala výstavy a sama se věnovala hudbě. Pečlivě vybírala i písně, které na její oslavě zazní.

Dožít se tak vysokého věku by se dalo považovat za štěstí, třebaže počet lidí, kterým je 100 a více let, neustále stoupá. V současnosti jich je necelá tisícovka. Před deseti lety jich přitom bylo necelých 700.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.