Pavel na Moravě navštívil desetiletou školačku. Slíbil jí to v debatě TV Nova

"Jestli bych přijel do vaší školy ve Zlíně? Nejdřív si musím zjistit, která to vlastně je." To byla odpověď na jednu z mnoha otázek, které Petr Pavel loni v lednu dostal ve vysílání TV Nova. Před úterní cestou do Zlína si na dívku vzpomněl.
Prezidentská kolona přijela před třetí základní školu ve Zlíně těsně před jedenáctou hodinou. A právě tady se s teprve desetiletou Andrejkou setkal.

Usměvavá dívka se pochlubila vlastnoručně namalovaným obrázkem a přinesla prezidentovi i sladkosti. Na památku si odnesla nablýskaného lvíčka.

Ještě před tím prezidentská kolona v úterý ráno přijela do Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku, kde prezident navštívil firmu, která už 160 let vyrábí nábytek. Jak je to obtížná práce, si vyzkoušel i on. "Pan prezident byl velice šikovný, nezapochyboval a výrobek bude určitě kvalitní," pochválil ho výrobce nábytku Tomáš Neuwirt.

V nabitém programu pokračoval v Mysločovicích na Zlínsku, kde si prošel tamní základní školu. Cestou na krajský úřad se ještě stavil v další základní škole přímo ve Zlíně, kde se potkal s desetiletou dívkou, která mu v anketě TV NOVA před prvním kolem prezidentské volby položila otázku, jestli se objeví ve Zlíně.

[chooze:article;value:549485]

​K večeru pokračoval návštěvou Rožnova pod Radhoštěm a první den zakončí na beskydských Pustevnách, a to v Libušíně, tedy v historické stavbě, kterou zničil mohutný požár a která povstala z popela díky šikovným řemeslníkům.

Středeční program Petr Pavel odstartuje ve vrbětickém muničním areálu. Jeho dvě budovy zničily před deseti lety mohutné exploze. Česká strana z nich viní dva ruské agenty rozvědky GRU.

Během návštěvy Zlínského kraje prezident nevynechá ani zastávku v uherskobrodské zbrojovce a prohlédne si i vesnici roku 2023 Ostrožskou Lhotu na Uherskohradišťsku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.