Pavel se na Ústecku zajímal o vyloučené lokality. Před lidmi pochválil Kalouska

Do firmy Mikov v Mikulášovicích na Šluknovsku dorazil budoucí prezident Petr Pavel krátce po půl jedenácté. Venku na něj čekalo asi deset lidí. "Udělal jsem si fotku, jsem nadšený," prozradil jeden z nich.

Do České Kamenice přišlo přivítat generála Pavla plné náměstí lidí. Při odpovědi na dotaz z publika, který kritizoval obsazování ministerských postů neodborníky, vysekl nečekanou poklonu Miroslavu Kalouskovi, se kterým se před volbami spíše špičkovali.  

"Je vzděláním chemik a pokud jde o ekonomiku, tak je potřeba se vším respektem říct, že té ekonomice rozumí lépe než mnozí ekonomové," pochválil bývalého ministra financí.

[chooze:article;value:491451]

Pavla přivítaly děti na základce v Něštědicích v Ústí nad Labem. Desetiletý Ondra sebral odvahu a zasypal ho otázkami. "Kolik umíte jazyků a jaké jídlo máte rád?" zeptal se. "Česky, anglicky, o něco míň francouzsky a rusky. A jídlo? Boloňské špagety nebo svíčkovou, kterou mi dělá moje žena," odpověděl zvolený prezident.

A vypadá to, že počáteční nechuť být vyobrazen na známkách a ve školních třídách prezident přehodnotil. "Pokud budou chtít lidé portréty, v pořádku, ať je mají. Pokud budou chtít známky, tak zkusíme nějakou limitovanou edici a potom uvidíme," avizoval.

Odpoledne se Petr Pavel zúčastnil jednání zastupitelstva Ústeckého kraje, kde se zajímal o nejpalčivější problémy v tomto regionu. "Patříme mezi místa v ČR, kde je nejnižší úroveň vzdělanosti a druhá věc je zdravotnictví. Ten problém je obrovský," řekl mu člen zastupitelstva Jiří Sucharda (ODS).

[chooze:article;value:491400]

Pavel chce problémy kraje řešit s jednotlivými ministry. "Hlavní problémy jsou velice podobné Karlovarskému kraji," myslí si.

Největší radost měl Petr Pavel z motorkářského trička a čepice, které dostal. "Je to něco, co jsem si teď musel trochu odepírat a asi budu muset i dál. Ale moc se těším, že tenhle koníček si aspoň z části ponechám," uvedl.

Návštěvu zakončil na akademické půdě univerzity Jana Evangelisty Purkyně debatou se studenty a pedagogy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.