Pes spadl do studny a zranil se. Zachraňovat ho museli hasiči

[chooze:gallery;value:35871]

Psa ze studny museli v pondělí ráno zachraňovat hasiči ve středočeských Hostivicích. "Pán našel na vedlejším pozemku pejska, který byl ve studni," popsal TN.cz hostivický strážník Šimon Lánský, který se záchrany účastnil. Strážníci na místo vyrazili jako první a přivolali hasiče.

"Pes našel pod vodou trubku, na kterou se postavil. Byl vystresovaný a agresivní," popsali zásah hostivičtí dobrovolní hasiči na síti X. "Půjčili jsme si od městské policie odchytovou tyč. Tou jsme psa zajistili, vytáhli a poskytli mu tepelný komfort," dodali.

[chooze:article;value:553113]

Studně byla podle Lánského nezabezpečená a nachází se na neudržovaném pozemku poblíž bytového domu. "Momentálně je v útulku, kde prochází veterinárním ošetřením. Pejsek byl zraněný na nohách, jednalo se o křížence bígla," řekl strážník. Jak dlouhou dobu ve studni zvíře strávilo se neví.

Teď se městští policisté snaží zjistit, jestli pes někomu patří. Neměl totiž na sobě žádné identifikační známky. "Nebyl ve zbídačeném stavu, takže si myslíme, že to je pes někoho z okolí," rozebral Lánský.

Pes pobíhal po dálnici D1. Policii se ho podařilo odchytit (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.