Petr Lněnička vzácně promluvil. Kvůli Metodě Markovič musel přibrat a shodit vousy

Lněnička vyrazil nedávno na divadelní představení do jižních Čech, spojil ho s výletem a vzal s sebou karavanem rodinku, kterou běžně nepředstavuje. "Dneska pro vás udělám výjimku, to je moje děvče Pavlínka a můj syn Kryštof," popsal.

Pavlína ale není jeho dcera, jak by se mohlo zdát. Říká tak své partnerce. "Nelíbí se mi přítelkyně, družka, partner," vysvětloval.

[chooze:article;value:574623]

​Vedle filmových a divadelních rolí můžete jeho hlas velmi často slyšet v rozhlase i dabingu. "Cítím se jako herec, to jsem vystudoval, ale jsem rád, že mám tu možnost být rozkročený přes různé disciplíny," pochválil si.

V divácky oblíbeném seriálu z produkce Voyo Metoda Markovič: Hojer ztvárnil Petr legendárního kriminalistu Jiřího Markoviče. Na casting si připravil malý trik. "Mohl jsem si před castingem přečíst scénář, to se obvykle nedělá. Já tu roli chtěl moc hrát a viděl jsem i to, jak ta postava asi vypadá, měl jsem pocit, že když si vezmu kabát, že mi to líp půjde. Přišel jsem tam a oni říkali: 'Tak si to tady svlékněte,'" vyprávěl herec.

[chooze:article;value:573706]

​Pro postavu kriminalisty pár kilo přibral, shodil oblíbený plnovous a jako nekuřák bafal jednu za druhou. Jak náročné bylo udržet si odstup od role v soukromí? Může se jí herec vůbec zbavit? "Jsou věci, kterých se musíme zbavit, jinak bychom se zbláznili. Viděli jsme reálné spisy a za tím jsou reální lidé," řekl.

I díky této postavě stoupla popularita Petra Lněničky. Slávu ale bere s pokorou. "Já si to jenom užívám a jsem vděčný, že jsem to mohl dělat," uvedl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.