Petru trápí zákeřná rakovina. Nad vodou ji drží láskyplná rodina

Nemoc mnohdy přijde tiše, přesto v rodině vyvolá nespočet emocí – strach, vztek, vnitřní bolest, otázky, proč právě my. "Když byla maminka moc nemocná, tak jsem se o ni strašně moc bál," přiznal Petry teprve osmiletý syn Ondřej.

"Je to můj nejlepší přítel, moje žena a asi bych si nedokázal představit další fungování bez ní," připustil manžel Martin. "Mám rád maminku," řekl jedenáctiletý syn Štěpán.

Láska z rodiny Kuchařových přímo sálá. V tu nejtěžší životní chvíli, kdy maminka onemocněla, tu byli jeden pro druhého. Přesto úkol "vyléčit se" a "nemyslet na to nejhorší" čekal na 39letou Petru.

[chooze:article;value:530696]

​"Na rakovinu jsem přišla, když jsem se koupala, pohmatem. Ještě ten den jsem se objednala na sono, kde mi rovnou udělali i mamograf a vzali vzorek. V tu chvíli, kdy jsem se dozvěděla diagnózu, tak se mi úplně zastavil svět. To byl takový pocit nepocit," zavzpomínala Petra na chvíli, která jí změnila život.

Petru nakonec čekalo 20 chemoterapií a operace prsu. "Jelikož jsem měla náročnější druh nádoru, tak jsem měla i náročnější chemoterapii, takže jsem chodila půl roku intenzivně na chemoterapie, kde jsem tedy měla spousty vedlejších účinků, bylo mi hodně špatně, měla jsem bolesti, slezly mi nehty," řekla.

I když už je Petře lépe, stále na sebe musí dávat pozor. Nejenom s léčbou, ale i regenerací po ní rodině pomáhají dobří andělé. "Při léčbě to bylo finančně náročnější, protože jsem nemohla chodit do práce, takže podpora dobrých andělů nám opravdu pomohla," dodala Petra.

Rodině pomáhá nadace Dobrý anděl. Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.