Počasí zamává s Evropou: Poslední záchvěv zimy, současně udeří vlna veder

Poslední záchvěv zimy je tady. Tento týden se dokonce ještě mohou vrátit ranní mrazíky, píše odborný portál Severe Weather.

"Teploty v nejnižších úrovních atmosféry budou na jarní období velmi chladné, v některých oblastech i více než 10 stupňů Celsia pod normálem. Týká se to zejména Belgie, Nizozemska, Lucemburska, Německa, Česka, Slovenska, Polska a severního Balkánu," informovali meteorologové.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) u nás mohou teploty v noci klesnout pod nulu ve středu a čtvrtek.

[chooze:article;value:501097]

Někde dokonce může i sněžit. "Po přechodu studené fronty do Česka pronikne studený vzduch od severozápadu, který během pracovního týdne srazí ranní minimální teploty i pod bod mrazu. A ve středu se sněhové přeháňky vyskytnou i ve středních nadmořských výškách," řekla expertka na počasí Dagmar Honsová.

Přes den se až do pátku budou teploty pohybovat okolo 10 stupňů, od soboty už budou opět šplhat k 20 stupňům.

Většinu Evropy sice sevře chlad, úplně opačně na tom ale bude Španělsko. Tam meteorologové varují před vlnou veder, teploty budou oproti dubnovému průměru vyšší o více než 10 stupňů. 

Roste výskyt klíšťat v Česku. Může za to teplé počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.