Podvodníci předstírali, že jsou cirkusáci. Místo vystoupení ale utekli i s penězi

Vytiskli letáky, vstupenky, založili si stránky na internetu a rozjeli i kampaň na sociálních sítích. Všechno byl ale podle policie jen promyšlený podvod a zájemcům o cirkusové vystoupení pro děti zůstaly jen bezcenné papírky.

"Pán mi prodal dva lístky po dvou stovkách. Když jsem chtěl potvrzení, tak mi řekl, že mi stačí vstupenky," uvedl na doraz televize Nova podvedený Tomáš Fila.

[chooze:article;value:496048]

​Podvodníci se objevili v několika městech na jižní Moravě a nejdál svůj podvod dotáhli nejspíš v Hodoníně. Tam dokonce oslovili město se žádostí o pronájem pozemku. Než byla hotová smlouva, vypařili se jak pára nad hrncem.

"Město vypracovalo nájemní smlouvu, ale když jsme potřebovali podpis, přestali brát telefony a na maily nereagovali," potvrdil mluvčí města Josef Horníček.

Peníze ale podvodníci vybírali vesele dál, a to dokonce přímo před radnicí, kde na cirkusové vystoupení lákali kolemjdoucí. Peníze si zpravidla nechali vyplatit hned na ruku a na místě předali zájemcům vstupenku, na kterou ručně dopsali termín vystoupení.

[chooze:article;value:495557]

​Policisté případ prošetřují jako přestupek a žádají všechny podvedené, aby se přihlásili. Pokud bude škoda vyšší, kriminalisté případ překvalifikují na trestný čin. Hranice trestného činu je deset tisíc korun a vyšetřovatel tak musí nashromáždit minimálně padesát prodaných lístků.

Podle ohlasů na sociálních sítích bude počet poškozených nejspíš mnohem vyšší. Společnost, jejímž jménem se podvodníci zaštítili, má jako předmět podnikání montáž satelitů na Slovensku. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.