Policie navrhla obžalovat řidiče kvůli nehodě v Adršpachu. Zemřeli při ní dva chodci

Minulý rok během léta v Adršpachu zbytečně zemřeli dva chodci ve věku 29 a 49 let, 39letý muž se zákazem řízení je podle policie srazil autem, neposkytl jim pomoc a odjel od nehody. Ze znaleckého posudku vyplynulo, že řidič v místě, kde je povolená padesátka, jel přibližně devadesátikilometrovou rychlostí.

Chodci šli prostředkem vozovky, jeden byl na místě mrtvý, druhý zemřel při leteckém transportu od nemocnice. Oba muže objevila policejní hlídka, která místem nehody procházela a poskytla první pomoc. Jeden muž přesto zemřel na místě, druhý během transportu vrtulníkem do nemocnice.

[chooze:article;value:470281]

​Vyšetřovatel už tento týden poslal na Okresní státní zastupitelství v Náchodě návrh na podání obžaloby kvůli spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Řidič byl v minulosti odsouzen k podmíněnému trestu v trvání jednoho roku a tří měsíců se zkušební dobou pěti let, ale protože se ve zkušební době dopustil další trestné činnosti (chodce nesrazil poprvé), soud mu podmínku změnil na nepodmíněný trest a muž tak nastoupil výkon trestu.

[chooze:article;value:469964]

​V současné době čeká řidič na vývoj vyšetřování ve vězení, a pokud ho soudce uzná vinným, může mu navýšit trest nejvýše o dalších šest let. V době dopadení měl negativní dechovou zkoušku, ale podle toxikologa řídil v době neštěstí s množstvím 0,2 promile alkoholu v krvi.

Vážná nehoda v centru Prahy. Ženu museli resuscitovat, dítě je v nemocnici:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.