Policie odložila případ exnáměstka Koláříka. Nešlo o trestný čin, tvrdí

Kriminalisté se případem zabývali několik měsíců, teď ho ale dávají takzvaně k ledu. To znamená, že ho odložili, protože se podle nich nestal trestný čin. Ve středu dopoledne to TV Nova potvrdil mluvčí pražské policie. Případ dozoroval státní zástupce pro Prahu 6, který rozhodoval o stížnosti jedné ze stran proti usnesení o odložení, ale zamítl ji. "Celá záležitost tím končí a další právní kroky v této věci nebudu podnikat," okomentoval Kolařík.

Kauza vypukla v létě, kdy vyšlo najevo, co se v ubytovacím zařízení ministerstva vnitra stalo po udílení cen Hasič roku 2022. Z Pražského hradu se tam přesunul tehdejší pirátský náměstek ministra vnitra Lukáš Kolářík. Nebyl ale sám, v hotelu se během noci objevila i jeho manželka a pak také asistentka, se kterou tou dobou udržoval milenecký poměr. A aby toho nebylo málo, tak i manžel milenky.

[chooze:article;value:515462]

Strhla se bitka, při které měl politik milenku napadnout. On tvrdil, že bránil manželku, kterou měla napadnout právě jeho milenka a ohrožovat ji přitom nožem. Ať už to bylo jakkoliv, podle policie se na místě nestal trestný čin.

Kauza stála Koláříka politickou kariéru. Když vše vyšlo najevo, musel skončit jako náměstek ministra vnitra a posléze opustil i funkce u Pirátů a pozastavil členství.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.