Policie potřebuje doplnit stavy. Adepty má nalákat virtuální náborové centrum

Ve virtuálním náborovém centru policie se ocitnete v budově, ve které se od několika specialistů dozvíte, co vás čeká. A například i to, co obnáší fyzické testy. "Potom, co si projde potencionální uchazeč virtuální místností, tak nebude mít strach přijímací řízení absolvovat, protože bude mít dostatek informací o tom, co ho čeká. Bude vědět, že když se jenom trošku připraví, tak má velkou šanci uspět," řekl policejní prezident Martin Vondrášek.

Kromě takzvaného bojaře je adeptům k dispozici také personalistka, lékař i psycholog. Nejvíce uchazečů o práci u policie obvykle pohoří u psychotestů. Z deseti lidí je zvládne obvykle zhruba polovina. Uchazeči si mohou zjistit informace i o konkrétních útvarech. Nejvíce policistů chybí dlouhodobě u cizinecké policie a ochranné služby.

"Hodně samozřejmě táhnou zvířátka, takže ať už jsou to psovodi, kynologové, samozřejmě i služební koně máme. Určitě táhnou aktivní složky, respektive to, co si někteří mladí policisté vysní, prostě zásahovou jednotku, speciální pořádkovou jednotku," uvedla vedoucí personálního odboru Policie ČR Simona Hrubá.

[chooze:article;value:524870]

​Průměrný plat policisty se pohybuje kolem 56 tisíc korun. K tomu policie láká i na náborový příspěvek až 150 tisíc. Teď policisté doufají, že pomůže i tahle zábavně-informační forma náboru.

"Chceme trošku zjednodušit to počítání fyzických testů. Do té kalkulačky si zadám svoje výsledky a kalkulačka mi řekne, jestli jsem dost fyzicky připravený na to, abych ty reálné testy zvládl. Stejně tak plánujeme určitý rozvoj psychologických vyšetření," poznamenal Jan Chaloupka z odboru komunikace a vnějších vztahů Policie ČR.

Virtuální realita není pro policii nic nového. Třeba středočeští strážci zákona letos začali trénovat s takzvanými VR brýlemi, které simulují různé situace v reálném prostředí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.