Policie stíhá zaměstnance Lidlu. Do Česka měl s banány vozit i kokain

Policisté z Národní protidrogové centrály ve spolupráci s Interpolem začali stíhat tři muže, kteří měli přepravovat kokain z Kolumbie do Česka.

Policie se zatím nechtěla k případu blíže vyjadřovat. To mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala byl o něco sdílnější. "Zjednodušeně lze říci, že se trestní řízení týká drogové činnosti, a to organizované skupiny působící ve více státech," prohlásil.

Společnost Lidl, kde jeden z obviněných měl mít na starost dovoz ovoce a zeleniny, se k případu vyjadřovat nechce. Jeho právní zástupce ale potvrdil, že policie jeho klienta viní z pašování kokainu. "Klient nemá v tuto chvíli zájem o jakékoliv prohlášení. Údajný skutek, který je mu kladen za vinu, absolutně popírá. Obvinění se bude bránit všemi dostupnými právními prostředky," nechal se slyšet.

[chooze:article;value:537985]

"Z právních důvodů nejsme oprávněni poskytovat informace o případech, v nichž probíhá příslušné řízení. Společnost Lidl dbá na to, aby při všech vyšetřováních řádně spolupracovala s orgány činnými v trestním řízení. Pokud spolupracující partner poruší zákon, ukončíme s ním pracovní nebo smluvní poměr," říká mluvčí obchodního řetězce Iveta Barabášová.

Obvinění odmítá i bývalý spolupracovník Radovana Krejčíře, který je v případu kokainu v bednách s banány jedním ze tří vazebně stíhaných. "Během výslechu na policii se odmítl k případu blíže vyjadřovat," sdělil jeho advokát.

Zhruba 110 kilogramů kokainu v zásilce kolumbijských banánů se objevilo v jedné z pražských prodejen obchodního řetězce Lidl v dubnu roku 2015. Podobných případů od té doby přibylo. Předloni se balíčky s kokainem našly v několika supermarketech Kauflandu. Loni policisté objevili více než půl tuny drogy ve skladu Albertu v Klecanech u Prahy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.