Policie ukončila vyšetřování postřelení kadetky Míši. Rozhodne se o obžalobě

[chooze:gallery;value:31338]

​Vyšetřování postřelení kadetky Míši, která je na vozíčku a bude mít do konce života následky, skončilo. Nyní je spis u prokurátora. Informovala o tom TV Markíza.

Obviněný Šeparnev by se chtěl s prokurátorem dohodnout o vině a trestu. Další možností je obžaloba. Muži hrozí až pět let ve vězení.

Policejní instruktor 20letou dívku omylem postřelil v březnu. Poranil jí plíci i míchu. "Měli mít takové cvičení, on to nazval 'duel', že budou střílet na sebe. To je v rozporu se všemi možnými principy, co se týče zacházení se zbraní. Nejprve ukazoval, jak se to má dělat, s jednou ze studentek, no, a pak všichni čtyři, že kdo bude rychlejší. No, a v rámci tohoto duelu vyšla ta rána z jeho zbraně," sdělil už dříve Míšin advokát Marko Polakovič. Sám obviněný si nedokáže vysvětlit, jak se v jeho zbrani vzal ostrý náboj.

[chooze:article;value:500986]

"V této věci byl 10. července vyšetřovatelem prokurátorovi Krajské prokuratury Bratislava předložen spisový materiál spolu s návrhem na konečné opatření, přičemž prokurátor Krajské prokuratury Bratislava po přezkoumání obsahu návrhu vyšetřovatele a obsahu vyšetřovacího spisu rozhodne o dalším postupu," potvrdil mluvčí bratislavské prokuratury Juraj Chylo.

Podle deníku Plus jeden deň náhodný výstřel ze zbraně pedagoga padl už v říjnu roku 2021. "Advokát řekl, že to mění podstatu. Když se to stalo dvakrát, nemůže to být náhoda," prohlásil otec postřelené kadetky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.