Policista skočil po srnci, aby nevběhl na dálnici. Zvíře mu parohy probodlo paži

Vše začalo kontrolou vozidla na dálnici D35 u obce Ostrov, které stálo v odstavném pruhu na varovných světlech. Ve chvíli, kdy dálniční policisté situaci vyřešili, se na ně obrátil pracovník z nedaleké stavby. Tvrdil, že za ochranným oplocením pobíhá zmatený srnec a hrozí, že se dostane na dálnici.

"Policisté srnce skutečně našli. Nejprve se ho snažili zahnat směrem k otevřené brance, což se jim také dařilo. Vystresované zvíře ale ve velké rychlosti netrefilo otvor a odrazilo se od kovové konstrukce, což ho ještě více dezorientovalo," uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

[chooze:article;value:492912]

Srnec se následně rozběhl proti jednomu z policistů a těsně před ním vyskočil směrem k dálnici. "V té chvíli ho policista zachytil a stáhl k zemi. Společně dopadli tak nešťastně, že se policistovi zabodl do paže srncův paroh," doplnila Kopecká.

Navzdory tomu dotyčný vzal zvíře do náruče a odnesl ho do bezpečí. Krvácející ránu hlídka na místě ošetřila a okamžitě vyjela k další nahlášené události. "Až po jejím vyřešení policista odjel do nemocnice, odkud se vrátil s několika stehy a doživotní vzpomínkou," popsala Kopecká.

"Závěrem je nutno dodat, že policista nezachránil pouze srnce, ale velmi pravděpodobně ušetřil řidiče na dálnici před velmi nepříjemným zážitkem, který při špatné reakci mohl skončit neštěstím," uzavřela Kopecká.

Řidiče na Novoborsku trápil skákající jelen. Podívejte se na reportáž (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.