Policisté mysleli, že pronásledují piráta silnic. Nakonec pomáhali zoufalé matce

Křižovatkou v Rokytnici nad Jizerou projelo v úterý ve 2:15 auto. Svou svižnou jízdou upoutalo pozornost strážníků, kteří se za autem neprodleně vydali. S cílem pirátovi silnic nekompromisně udělit pokutu auto zastavili. V tu chvíli se ale jejich plán otočil o 180 stupňů.

Místo potížisty porušujícího pravidla silničního provozu totiž za volantem seděla žena, která v takzvaném vajíčku na přední sedačce vezla plačící tříměsíční holčičku s akutními zdravotními problémy. Vystrašená maminka mířila na pohotovost do nemocnice v Jilemnici.

[chooze:article;value:461385]

Policisté tak místo pokuty nabídli zoufalé ženě doprovod, který ale maminka nepovažovala za nutný. "Naši kolegové to ale nevzdali a před semafory, které na trase do nemocnice kvůli rekonstrukci silnice na čtyřech místech brzdí plynulost dopravy, ji předjeli," uvedla mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

Světelným nápisem jí dali znamení, aby se za ně zařadila, a se zapnutými majáky jí pomohli dostat malou dcerku až do nemocnice. Maminka nakonec pomoc policistů ocenila a zaslala jim dopis, ve kterém strážníkům poděkovala.

Pirát silnic ohrozil převoz nemocného vězně na dálnici D1:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.