Polovina hlasů pro Putina je podvrh. Ukázala to matematická analýza

Ruské opoziční noviny Novaja gazeta Jevropa uvedly, že pomocí matematické analýzy Sergeje Shpilkina odhadly podíl "anomálních" hlasů v posledních prezidentských volbách. "Použili jsme data založená na výsledcích zpracování 97 % protokolů Ústřední volební komise shromážděných kanálem Nevybory," informoval server.

"Bez započtení elektronického hlasování se voleb zúčastnilo 74,5 milionu voličů. 64,7 milionu z nich podle Ústřední volební komise hlasovalo pro Putina. Vladimir Putin získal podvodem nejméně 31,6 milionu hlasů, to znamená, že asi polovina hlasů pro něj byla zfalšovaná," vysvětlily noviny.  

Podle novin se tak pravděpodobně jedná o rekordní volební podvod. Podvodů už ale prý bylo tolik, že je téměř nemožné identifikovat pomocí statistických metod rozsah "čestných" hlasů. Pokud by volby byly spravedlivé, poměr hlasů mezi vedoucím kandidátem a ostatními kandidáty by měl být podle serveru podobný. Lišit by se měl pouze v absolutní hodnotě, nikoliv formě.

[chooze:article;value:547022]

Vladimír Putin však podle Ústřední volební komise získal přes 87 % hlasů a ve volbách tedy drtivě zvítězil. "Na základě výsledků kontroly 100 % hlasovacích lístků získal současný ruský prezident Vladimir Putin podle údajů Ústřední volební komise 87,28 % hlasů," informoval server. Jeho protikandidáti pak získali maximálně lehce přes čtyři procenta hlasů.

"Samozřejmě před sebou máme spoustu úkolů. Ale chci, aby to bylo všem jasné. Když jsme byli sjednocení, nikdy se nikomu nepodařilo nás zastrašit, potlačit naši vůli a naše sebevědomí. Selhali v minulosti a selžou v budoucnosti," prohlásil Putin podle webu CBS News na tiskové konferenci v Moskvě jen několik hodin po uzavření volebních místností. 

[chooze:article;value:546935]

Šéfka Ústřední volební komise Ella Pamfilovová také oznámila, že k letošním prezidentským volbám dorazilo více než 87,1 milionu občanů, tedy 77,44 % voličů. Jedná se tak prý o rekordní účast v prezidentských volbách v dějinách moderního Ruska.

Shpilkinova metoda odhaluje, kolik hlasů bylo „přidáno“ vítězi prostřednictvím podvržených hlasovacích lístků a přepsání konečných protokolů. Porovnává se také rozložení hlasů pro různé kandidáty s volební účastí v jednotlivých volebních místnostech.

Putinův další mandát bude v duchu paranoii a represí, říká politický geograf:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.