Pomůcka na relax a proti stresu. V Řecku narazíte na netradiční suvenýr

Řecko miluje, ale rozhodl se žít v Česku. "Pocházím z Athén, žil jsem v Řecku přes dvacet let, nicméně poslední roky už trávím v Česku," zmínil Robert Karanikos. 

Podle něj Řecko stojí na cestovním ruchu. "Navštěvuje ho každoročně zhruba 20 milionů turistů a je to hlavní zdroj řecké ekonomiky. Všechno se tam točí kolem turistiky," podotkl.

Moderátorce neuniklo, že si Karanikos po dobu rozhovoru hrál s drobným náramkem. "To je komboloi. Taková řecká hračka, šňůrka s korálky, které se přehazují v ruce. Slouží to k relaxaci, zkrácení dlouhé chvíle a také jako pomůcka k odbourání stresu. V Řecku je komboloi velmi populární, proto je také častým suvenýrem," vysvětlil.

[chooze:article;value:508314]

​Pokud se chystáte na dovolenou do Řecka, měli byste podle něj narazit na přátelskou řeckou náturu téměř na každém kroku. "Ze všeho nejraději mám řeckou mentalitu. Jsou pohodoví, bezstarostní, spontánní a vždy se s nimi domluvíte i rukama nohama," líbí se mu.

Zpozornět byste ale měli ve chvíli, kdy si budete s Řeky sjednávat jakoukoliv schůzku. "Vadí mi jejich nedochvilnost. Když máte v Řecku schůzku na osmou, přijdou většinou nejdřív v půl deváté, ne-li v devět," řekl Karanikos.

Nakonec prozradil, která část Řecka je jeho nejoblíbenější. "Nejraději mám řecký ostrov Santorini, kam často poslední dobou jezdím. Je to město vystavěné na skále, zažijete tam pravou řeckou architekturu a krásné bílé domy v kontrastu s modrou oblohou," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.