Posádka odmítla doletět do Tel Avivu. Cestující měli smůlu, vysadili je na Kypru

Drama na palubě zažili cestující, kteří ve čtvrtek ráno odletěli z německého Mnichova do izraelského Tel Avivu. Společnost Lufthansa jim totiž podle webu The Times of Israel oznámila, že letadlo musí z "technických důvodů" přistát na Kypru a tam se uvidí, zda bude moci pokračovat do Izraele.

Po nějaké době jim však posádka sdělila, že letadlo do Izraele vůbec nepoletí a vrátí se do Německa. Cestujícím bylo řečeno, že pokud chtějí, mohou vystoupit v kyperské Larnace. Ti by se ale museli obejít bez svých zavazadel, která by zůstala v letadle a odletěla zpět do Německa.

Později vyšlo najevo, že posádka do Izraele odmítla doletět z politických důvodů, a to kvůli napětí s Íránem. Letecká společnost Lufthansa v prohlášení uvedla, že letadlo přistálo na Kypru z "bezpečnostních důvodů", píše web Breaking News.

[chooze:article;value:567271]

Ve středu večer do Izraele nedoletělo ani letadlo společnosti Austrian Airlines, které do Tel Avivu letělo z Vídně. Podle pasažérů stroj pilot "někde kolem Kypru" otočil a zamířil zpět do Vídně.

Několik velkých aerolinek pak lety do Izraele z bezpečnostních důvodů dočasně úplně zrušilo. Jedná se například o United Airlines, Delta Airlines, FlyDubai nebo Brussels Airlines.

Izrael se pomstil za sobotní útok. Zlikvidoval lídry Hizballáhu i Hamásu. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.