Poslanci chtějí vystěhovat Ukrajince ze své chaty. Češi na to mají jasný názor

Kancelář Poslanecké sněmovny si stojí za tím, že ukrajinským uprchlíkům pomohla dostatečně a zajistila pro ně ubytování, stravování a finance. Teď ale chce, aby se běženci ze sněmovní chaty v Harrachově vystěhovali. Aktuálně je v provozně-účelovém zařízení v Harrachově celkem 20 Ukrajinců. Jde převážně o ženy a děti.

Velká část Čechů však s rozhodnutím Sněmovny uprchlíky vystěhovat nesouhlasí. "To je otázka, co je pro nás přednější. Jestli ubytovávat Ukrajince, nebo našim poslancům dávat takové možnosti. Já myslím, že spíš ty matky s dětmi to potřebují víc," má jasno jeden z oslovených mužů.

[chooze:article;value:477669]

Lidem se nelíbí hlavně stěhování před zimou. "Přestěhovat je teď na zimu někam jinam, když už mají práci, tak si myslím, že je to špatně. Naši poslanci mají více možností u všeho, nejenom tady u toho. Ale oni je nevyužívají. Nelíbí se mi to," přidal se další.

Další se domnívají, že zákonodárci mají i jiné možnosti pro lyžování, ne zrovna Harrachov. "Je to špatně. Měli by tam zůstat. Poslanci mají dost jiných možností a zdrojů jet někam jinam na hory," sdělila jedna z dotázaných žen. 

"Jsou to vyloženě prasata. To je slušné. Já bych to mohl říci i neslušně. Jestli poslanci, kteří mají hromadu peněz, vyhodí matky, jenom aby oni tam mohli jet, když mohou jet kamkoli jinam, tak se na mě nezlobte, ale jsou to prasata," rozčílil se další muž. "Souhlasím s tím, aby uprchlíci byli někde v teple. Musí být. Souhlasím s tím, aby tam byli. Prostě někde. Buď tam, nebo tam. To je úplně jedno," uvedl další dotázaný muž.

[chooze:article;value:472505]

"To je nějaká trošku sobeckost od těch lidí. V dnešní době by na ty hory ani jezdit neměli. Měli by se starat o to, abychom se měli my dobře. Prožíváme dost trpkou dobu," myslí si další.

Někteří z dotázaných s krokem poslanců naopak souhlasí. "Je to pravděpodobně správné. Myslím si, že je to v pořádku a že poslanci mají také nárok na dovolenou," uvedl jeden z oslovených. "Já bych je tam nechal. A oni si můžou jet někam do Rakouska nebo někam, protože mají dost peněz," rozzlobil se jeden oslovený.

"Třeba by šlo jim sehnat nějaké jiné ubytování, když už tam třeba tu práci mají. Určitě někde v regionu," uzavřel poslední dotázaný.

Uprchlíci z Ukrajiny se mají do konce roku přestěhovat do zařízení v Lipnici nad Sázavou. Jenže tam pro ně nejsou pracovní příležitosti ani možnost vzdělávat děti. Tam ale pro ně nejsou pracovní příležitosti ani možnost vzdělávat děti.

[chooze:poll;value:78df5a36fceb1e5800963a7206048f00fe2123e0;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.