Poslanci jsou připraveni na noc ve Sněmovně. Nachystali svačiny i postele

Lůžka, spacáky, polštáře, zubní kartáčky a hodně kávy. Taková je povinná výbava poslanců pro tento týden. "Já jsem připraven, nějakou svačinu mám. Prošel jsem kurz přežití, takže přežít ve Sněmovně pro mě není problém. Mám tady spacák, mám tady náhradní oblečení. Druhý den rychle skočím do sprchy, převléknu se a začnu znova," prozradil svou taktiku poslanec Šimon Heller (KDU-ČSL).

"Přípravy na tuto sněmovní týden byly významné, samozřejmě jako vždy jsem si vzal spacák, ale protože jsem to nechtěl podcenit, vzal jsem si také sirky do očí, kdyby náhodou to bylo opravdu potřeba," žertoval poslanec Petr Letocha (STAN).

[chooze:article;value:492342]

Někteří poslanci si na jednací maraton v poslanecké sněmovně připravili i provizorní lůžko. "Jsem absolutně ve formě, jsem schopný absolvovat mnoho nočních jednání. Mám už připravené lůžko, mám připravený polštář a deku. Já se ani nepřevlékám do nějakého pyžama, já si v podstatě jenom sundám košili, sako a kalhoty, abych kdykoliv, kdy je potřeba, mohl jít do sálu a bránit tam zájmy občanů. Kartáček na zuby mám také připravený," pochlubil se předseda SPD Tomio Okamura.

"Přemýšlím o tom, kde budu vlastně spát, protože jednou jsem spal u sebe v kanceláři. Mám tam takové tři židličky v rohu v restauraci, to je takové moje místo, kam jsem zakázal, aby mi tam od teď už kdokoliv sedal," sdělil poslanec Patrik Nacher (ANO).

Také předseda Pirátů Ivan Bartoš přípravu nepodcenil a dorazil do Sněmovny se sbaleným kufrem. "Kartáček s sebou mám, ale předpokládám, že i ostatní poslanci jsou nějakým způsobem připraveni. Akorát teda rodina teď bude muset vydržet pár dní beze mě," posteskl si Bartoš.

[chooze:article;value:492172]

Poslanecká kantýna bude v úterý otevřena do jedné hodiny ranní, poté se budou muset poslanci spolehnout na vlastní svačinu. "Já se přiznám, že přes den moc nejím, a kdyžtak spíš lehčí jídla, takže moje typická strava přes den je spíš jablko, nějaké oříšky a kdybych dostal hlad, tak mám kváskový knakebrot," podělil se místopředseda ANO Karel Havlíček.

"Teď se snažím trošku hubnout, ale je tady dobrý bufet, takže asi tady přiberu za ten týden, co tady máme být. Ráno jsem si mixoval nějaký banán s kiwi," přiznal předseda ANO Andrej Babiš.

"My v jižních Čechách říkáme 'Nepřátel se nebojte, na množství nehleďte.' Prostě to bude jedna z dalších podobných nocí," věří si poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL). Zaměstnanci Poslanecké sněmovny i kantýny si prý už na dlouhá i noční jednání zvykli, kávu nakupují do zásoby a jednotlivé kluby si prý hromadně chystají výživné svačiny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.