Poslední chvíle života v letadle. Při letu do Chile zemřel pilot

Do cílové destinace už nenavedl stroj 56letý pilot Ivan Andaur. Jeho letadlo mířilo z amerického Miami do města Santiago de Chile. Po nečekaném kolapsu na palubě zemřel. Zkušený pracovník s více než pětadvaceti lety zkušeností měl po třech hodinách cesty sdělit posádce, že se necítí dobře, a svěřil řízení svému kolegovi, informuje deník Independent.

Opustil kokpit a zamířil na toaletu, odkud ale podle svědectví letušek nevycházel. Když se k němu posádka dostala, okamžitě ho začala resuscitovat. Zachránit se jej ale už nepodařilo, ještě před nouzovým přistáním se mu zastavilo srdce. 

[chooze:article;value:518207]

"Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině našeho zaměstnance. Jsme vděční za jeho pětadvacetiletou kariéru a přínos, který se vždy vyznačoval obětavostí, profesionalitou a neustálým nasazením. Během letu posádka provedla všechny nezbytné bezpečnostní protokoly, aby mohla zachránit život postiženého pilota," napsaly v oficiálním prohlášení chilské aerolinky LATAM Airlines podle deníku El País.  

Letadlo Boeing 787-9 Dreamliner se po incidentu otočilo směrem k letišti v hlavním městě Panamy, kde za zhruba 30 minut po začátku oživování nouzově přistálo. Přivolaní záchranáři při příchodu do letadla už jenom konstatovali pilotovu smrt. Do původní destinace v hlavním městě Chile znovu všichni cestující vyrazili v úterý ráno. 

Piloti nevydrželi chování agresivního muže. Vrátili se s ním zpátky na letiště (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.