Praha na zpoplatnění vjezdu do centra není připravená, říkají experti

Zpoplatnění vjezdu do ulic v centru města. Nápad, který praktikuje mnoho evropských metropolí. Ty jsou na to ale dostatečně uzpůsobené.

"Města, která tohle zavádí, a to speciálně v Evropě, se na to pochopitelně důkladně připraví, mají parkoviště, mají objízdné okruhy, mají dostatečnou kapacitu těch komunikací," upozornil dopravní expert Robert Kotál.

[chooze:article;value:520201]

Podle dopravních expertů není Praha na omezení a zpoplatnění vjezdu do centra v současné době dostatečně připravena. Není dostavěná potřebná infrastruktura a chybí parkovací místa

"Každý řidič, který nechce projet centrem Prahy, musí mít dobrou možnost se tomu centru vyhnout., to znamená, že musí existovat nějaké objízdné trasy, kde nebude nějaká extrémní zácpa, extrémní provoz," poznamenal Kotál.

Do širšího centra vjede denně i více než 300 tisíc aut. Připravit metropoli na podobná opatření je prý ale běh na dlouhou trať.

[chooze:article;value:520371]

"To bude představovat velikánský komplex úkolů od vyznačení možných objízdných tras, informování motoristů i všech ostatních o tom, že tady a tady platí a tady neplatí a tak dále, takže to není záležitost z měsíce na měsíc nebo z roku na rok," myslí si mluvčí českého automotoklubu ÚAMK.

O zpoplatnění vjezdu do centra už se prý uvažovalo před zhruba sedmi lety, od té doby ale přípravy nijak významně nepokročily.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.