Pražský lékař měl roky znásilňovat pacientku. Jeho obětí byla už jako dítě

Trestní stíhání 50letého fyzioterapeuta kriminalisté zahájili podle policejního mluvčího Jana Daňka v uplynulých dnech. Lékař z pražské Hostivaře je podezřelý ze znásilnění dítěte mladšího 15 let. Pacientku měl zneužívat několik let. 

"Ta k němu začala docházet ještě jako dítě s problémy s páteří, konkrétně se skoliózou," uvedl Daněk. Dívka navíc nemusí být jedinou obětí. Kriminalisté nevylučují, že poškozených je více. 

[chooze:article;value:496608]

​"Proto se obracíme na veřejnost. Jestli se někdo stal obětí tohoto lékaře, fyzioterapeuta z pražské Hostivaře, ať se ozve přímo kriminalistům na telefonní číslo 731 553 156," vyzval Daněk. Ozvat se mají i pacienti, kterým tento lékař injekčně aplikoval nějaké látky. 

V případě odsouzení hrozí muži za znásilnění dítěte až 12 let ve vězení.

Znásilnění či obtěžování pacientů neřeší kriminalisté v Česku poprvé. Před třemi lety dostal od soudu podmínku pražský neurolog, který provedl gynekologická vyšetření čtyřem svým epileptickým pacientkám, k čemuž neměl oprávnění. V roce 2015 před soudem stanul dětský lékař za zneužívání několika mladých pacientek, z nichž některé byly mladší 15 let. I on odešel s podmínkou. 

Cizinec měl minulý rok napadnout jednu ženu a druhou znásilnit. Čeká ho výjimečný trest:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.