Překvapení na letišti. V zavazadlech byly desítky zvířat

Zvířata objevili celníci na mezinárodním letišti Suvarnabhumi v Bangkoku, píše web DW. "Zjistili jsme, že mezi zvířaty je 29 varanů černých, 21 hadů a 15 ptáků včetně papoušků. Celkem 87 zvířat. Zvířata byla ukryta v zavazadlech," stálo v prohlášení ministerstva.

Zatímco hady našli celníci údajně smotané v látkových pytlích, papoušky a ještěrky objevili v plastových krabicích. Mezi dalšími pašovanými zvířaty pak měl být například ohrožený kuskus medvědí nebo kriticky ohrožený tamarín pinčí.

Na fotografii, kterou zveřejnily thajské úřady, je zachycená panda červená, jak vykukuje z proutěného koše. Panda červená je také jedním z ohrožených druhů zvířat. Podle Zoo Praha je to částečně kvůli lovu pro maso a kožešinu, ale hlavně kvůli úbytku jejího přirozeného prostředí.

[chooze:article;value:544963]

Policie následně zatkla šest Indů, kteří jsou podezřelí z pašování zvířat. Podle informací úřadů se měli snažit propašovat zvířata do indické Bombaje. Podezřelým hrozí maximálně deset let za mřížemi, informuje portál BBC News.

Thajsko je hlavním tranzitním uzlem pro pašeráky divoké zvěře. Ti pak zvířata často prodávají do Číny nebo do Vietnamu. V posledních letech však narostl počet případů pašování divokých zvířat právě do Indie.

Tropická zahrada uprostřed Ostravy. Město otevřelo největší motýlí centrum:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.