Prezidenta si vyberete na Nově. Tohle všechno pro vás chystáme

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live

"Předvolební režim znamená pro naši práci tři zásadní věci. Všichni reportéři, editoři, producenti a vedení redakce musí mít podepsaný volební kodex, musejí se od dnešního dne zdržet jakýkoliv politicky motivovaných příspěvků a komentářů a nesmějí se aktivně účastnit kampaně," vysvětluje Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

Kromě pravidel pro redakci se zavádějí i pravidla pro jednotlivé kandidáty. Do zpravodajských relací budou zváni ti prezidentští kandidáti, kteří budou v průběžných volebních odhadech dosahovat alespoň 3 % hlasů. Nezáleží na tom, v jakém výzkumu se kandidát objeví, stačí, aby to bylo v jednom z nich, a to od 1. října 2022. Kandidáti nemají garantovanou pozici v jakémkoliv příspěvku. Redakce sama rozhoduje, zda je kandidát do reportáže relevantní, či nikoliv. V potaz se berou volební průzkumy těchto agentur: KANTAR, STEM, STEM/MARK, CVVM, MEDIAN, Nielsen-Admosphere, Data-Collect, IPSOS.

Pro předvolební a volební vysílání si TV Nova připravila speciální grafiku, vše zastřešuje kampaň Cesta na Hrad s podtitulem Prezidenta si vyberete na Nově. "V posledních dvou týdnech před prvním kolem prezidentské volby odvysíláme osm profilů nejsilnějších prezidentských kandidátů. Profily budou součástí vysílání Televizních novin v období od 2. do 11. ledna, a to v pracovních dnech,“ dodává Michal Kratochvíl, šéfredaktor zpravodajství TV Nova.

Předvolební debaty

12. ledna proběhnou na TV Nova dvě debaty, do nichž bude pozváno osm nejsilnějších kandidátů, jejichž profily byly představeny v předchozích dnech v Televizních novinách. Do první debaty, která bude začínat v 17:00 a bude ji moderovat Bára Divišová, bude pozváno pět kandidátů, kteří se v průzkumech neumístili mezi prvními třemi. Debata bude trvat hodinu a půl. Od 20:00 čeká na diváky druhá debata, a to se třemi kandidáty, kteří mají podle průzkumů nejvyšší preference. Tuto debatu bude moderovat Rey Koranteng a bude rovněž trvat hodinu a půl.

"Rozdělení debaty a její podoba bude řešena v předvolebním období v rámci redakce zpravodajství a publicistiky. Přesný formát a podoba diskuse bude také oznámena jednotlivým kandidátům v dostatečném předstihu jednoho týdne,“ říká Kamil Houska. Součástí vysílání bude i příjezd politiků, poslední rozhovory před vstupem do studia a analýzy odborníků, to vše na TN Live.

Snídaně a mimořádné vysílání

Speciální vydání Snídaně moderuje 13. ledna Martin Čermák ze studia na Hradčanském náměstí. Ve 14:00 pak začne čtvrthodinové mimořádné vysílání, v němž budou štáby monitorovat otevření volebních místností, včetně vstupů z regionů.

[chooze:article;value:474199]

​"Vrchol volebního vysílání TV Nova nastane 14. ledna, kdy ve 13:00 spustíme sledování volebních výsledků v mimořádném živém kontinuálním vysílání. Součástí bude prezentace samotných výsledků či rozhovory s exkluzivními hosty. Kolem páté hodiny odpolední bychom již měli vědět výsledky,“ popisuje Michal Kratochvíl. Nebude chybět ani kontinuální vysílání na TN Live, které bude moderovat Lukáš Richtár.

Druhé kolo

Pokud dojde na druhé kolo, má zpravodajství TV Nova připraven následující scénář. 23. a 24. ledna se od 20:00 uskuteční půlhodinové křížové rozhovory s oběma kandidáty, oba moderuje Rey Koranteng. Následující dny budou kopírovat program u prvního kola, tedy velká debata kandidátů ve čtvrtek od 20:00, speciální ranní vysílání v pátek, sledování otevření volebních místností a monitoring a komentování výsledků jak na TV Nova, tak na TN Live na TN.cz.

"Tato debata bude tou úplně poslední, která mezi kandidáty proběhne. I proto říkáme, že si prezidenta vyberete na Nově. Cesta na Hrad vyvrcholí 29. ledna, kdy odvysíláme od 20:00 hodinový rozhovor Báry Divišové a Reye Korantenga s nově zvoleným budoucím prezidentem České republiky," uzavírá Kamil Houska.

Podívejte se na novou znělku k prezidentským volbám:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.