Při požáru v Novém Boru zemřel hasič. Uhořel také další člověk

Hasiči přijali hlášení o požáru roubeného domu v Novém Boru v části Arnultovice ve středu před pátou hodinou ráno. "Po příjezdu jednotek na místo byla požárem zasažena značná část podkroví," informovali na twitteru hasiči krátce před šestou hodinou ráno.

Podle informací TV Nova si požáru měla všimnout sousedka 74letého muže, kterou probudily zvuky praskajícího dřeva. To už byl celý dům v plamenech. Na místo vyrazilo celkem pět jednotek.

[chooze:article;value:477062]

Při hašení se vážně zranil dobrovolný hasič, ten nakonec zemřel. Spadl na něj strop. "Ostatní zasahující hasiči ho ze sutin vyprostili, okamžitě byla zahájena resuscitace, která byla neúspěšná," sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková

"Mohu potvrdit, že došlo k úmrtí hasiče na místě. Přes veškerou snahu našeho týmu, kde byla i letecká služba, pozemní posádky a probíhala resuscitace, tak lékař musel konstatovat smrt," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Upřímnou soustrast rodině zesnulého hasiče vyjádřil generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček. "Hasiči jsou jedna velká rodina a ztráta každého jednoho z nás je velmi bolestná. Chtěl bych připomenout celému národu zásluhy všech dobrovolných hasičů, kteří nasazují životy dobrovolně ve svém osobním volnu. Je mi to moc líto," uvedl.

Kondoloval také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). "Upřímně mě mrzí, co se při požáru stalo, a chtěl bych vyjádřit soustrast rodině a pozůstalým," řekl.

[chooze:article;value:477358]

Policisté spolu s hasiči ve čtvrtek před 11. hodinou objevili i ohořelé tělo majitele roubeného stavení. "Kriminalisté našli v patře domu lidské tělo bez známek života, zavalené sutinami. Po jeho vyproštění se budeme věnovat jeho identifikaci," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Proč začalo hořet, zatím není jasné. Za posledních 10 let přišlo v Česku o život při zásazích u požárů celkem šest dobrovolných hasičů a tři profesionální.

[chooze:gallery;value:29527]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.