Přichází velká aktualizace telefonů. Na těchto zařízeních ale nebude fungovat

Společnost Apple si pro své uživatele připravila velkou aktualizaci operačního systému. Důvodem je především rychlý vývoj umělé inteligence, na který chce firma reagovat.

Systém iOS 18 ale bohužel nebude fungovat na všech existujících telefonech. Smůlu budou mít majitelé iPhonů, které byly vydané před rokem 2018. Starší modely nebudou s novinkou kompatibilní, protože jejich hardwarové čipy budou pro nový systém zastaralé a budou mít pomalejší procesory a méně paměti, vysvětlil deník The Mirror.

[chooze:article;value:538998]

​Jde přitom o velmi populární telefony, které stále používá poměrně hodně lidí. Konkrétní modely jsou iPhone 5s, Iphone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone SE 1. generace

Společnost Apple představí operační systém na konferenci World Wide Developers Conference (WWDC), která se bude konat od 10. do 14. června. Aby byl smartphone kompatibilní s iOS 18, bude potřebovat čip Apple A12 Bionic, který byl představen až po uvedení modelů iPhone XR a XS v roce 2018. 

Konec aktualizací

Uživatelé, kteří nemají modernější modely, ztratí přístup ke všem budoucím aktualizacím softwaru. Telefony jim ale i nadále budou fungovat. "Bylo mi řečeno, že nový operační systém je ve společnosti vnímán jako jedna z největších aktualizací iOS – ne-li největší – v historii společnosti," uvedl Mark Gurman z deníku Bloomberg.

Mobil, který se dokáže zmenšovat i zvětšovat. Apple chystá revoluci (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.