Primátor Svoboda šel na schůzi s černým kašlem. Poslancům to řekl až na konci

Se šokujícím odhalením přišel ve středu primátor Prahy a poslanec Bohuslav Svoboda. Na schůzi zdravotnického výboru Poslanecké sněmovny sdělil, že se léčí s černým kašlem. Na jednání přitom dorazil bez respirátoru či jiné ochrany dýchacích cest.

Svou nemoc navíc oznámil až na samém závěru tříhodinového jednání, aby zdůraznil svou podrážděnost nad projednávaným tématem. "Přišel jsem proto, že mi říkali, že je potřeba, abychom tady byli. Já jsem těsně po léčení s pertusí," poznamenal Svoboda.

[chooze:article;value:545066]

Svou přítomnost navzdory infekční nemoci hájil tím, že už je v podstatě vyléčený. "Já už šest dní beru antibiotika, takže nejsem infekční, jak mě učili ve škole. A doufám, že dobře. Ale dobře mi není, ne na to, abych tady řešil takovou prkotinu," rozlítil se Svoboda kvůli jednání o řešení problému pražské hygienické stanice se stravenkami, které trvalo více než tři hodiny. 

Svobodovo oznámení se setkalo s dobíravými komentáři. "My Slávku všichni doufáme, že tě to naučili dobře, protože jinak bychom po těch třech hodinách, co tady sedíme, bychom měli asi dost problém," poznamenal místopředseda výboru Tom Phillip (KDU-ČSL), který seděl vedle Svobody.

"Aspoň ten respirátor by to chtělo, pane kolego. Ale já jako pediatr vydržím hodně," dodala poslankyně Romana Bělohlávková (KDU-ČSL).

Černý kašel je vysoce infekční nemoc, před jejímž šířením v současnosti varují hygienici. Na některých místech Česka se totiž počty nakažených blíží k epidemickým stavům. Nemoc se léčí antibiotiky, její následky však mohou přetrvávat i několik měsíců po prodělání choroby.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.