"Příštím cílem jsou evropští politici." Putinova pravá ruka vyzývá k jejich likvidaci

Londýn podle Medveděva vede "nevyhlášenou válku" proti Rusku. Do ostrovního království se tvrdě pustil po výroku britského ministra zahraničí Jamese Cleverlyho o tom, že Ukrajina má právo bránit se agresi i na ruském území.

Upozornil na to portál Mirror. "Tupci v čele Spojeného království, našeho věčného nepřítele, by si měli uvědomit, že podle všeobecně uznávaného mezinárodního práva, které upravuje moderní válčení, včetně Haagské a Ženevské úmluvy s jejich dodatkovými protokoly, lze na jejich stát hledět tak, jako by byl ve válce," prohlásil Medveděv.

"Velká Británie se chová jako spojenec Ukrajiny, poskytuje ji vojenskou pomoc v podobně techniky a specialistů, de facto tedy vede nevyhlášenou válku proti Rusku," tvrdí Putinova pravá ruka. "Za takových okolností můžeme kteréhokoliv z britských veřejných činitelů, ať už vojenských, nebo civilních, považovat za legitimní vojenský cíl," pohrozil.

[chooze:article;value:507125]

Situace mezi Ruskem, Ukrajinou a Západem eskaluje po pádu dvojice dronů na Moskvu. "Ukrajina má legitimní právo se bránit. Má samozřejmě právo tak činit v rámci svých vlastních hranic, ale má také právo vrhat sílu za své hranice, aby podkopala schopnost Ruska vrhat sílu na Ukrajinu," řekl Cleverly.

Kreml sice z útoku obvinil Kyjev, ten však jakoukoliv spojitost s dronovým náletem odmítá, připomněl list The Independent. Několik bezpilotních strojů sestřelila ruská protivzdušná obrana. Ve středu zasáhly ruské území znovu, a sice Krasnodarský kraj a Bělgorodskou oblast.

Zpocený Putin vysvětloval teror na Ukrajině. Útok dronů má za provokaci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.