Propadlé tváře, kabát na něm visí! Mirek Topolánek se změnil k nepoznání

[chooze:gallery;value:34119]

​Za proměnou vzhledu někdejšího premiéra Mirka Topolánka stojí zdravotní problémy. Po prodělaném zánětu slinivky zhubnul 17 kilogramů.

"Na svahu na Medvědíně se mi 14. ledna neudělalo úplně dobře, nechutnalo mi ani kafe, ani cigáro. To já vždycky poznám, že něco je špatně. A pořídil jsem si nejdřív akutní, dneska chronický, zánět slinivky," popisoval Topolánek před půl rokem v podcastu Insider.

Zdravotní problémy Topolánka namotivovaly k ještě aktivnějšímu životnímu stylu. "Na kurtu běhám jak před dvaceti lety, lyžuju na jeden zátah několik sjezdovek za sebou, začal jsem cvičit a vypadám, jako jsem vypadal naposledy možná před čtyřicítkou," řekl Topolánek.

[chooze:article;value:505789]

​Topolánkova proměna vyděsila lidi v jeho okolí, kteří se domnívali, že za shozenými kily je rakovina. "Mýlíte se, já mám teď 88 kilo. Když jsem přišel do Prahy a bylo mi 40, tak jsem měl 85 kilo. To už jste zapomněli," reagoval politik na komentáře k jeho postavě.

Topolánek teď musí kvůli zánětu slinivky dodržovat přísnou dietu. "Jím maso, ale musí být buď vařený nebo na páře. Nesmím čerstvou zeleninu, nesmím nic ostrého, nic nadýmavého, špatně stravitelného, nemůžeš nic skoro," vyjmenoval omezení v dietě. Podle jeho slov se chystá se ženou vydat kuchařku, ve které budou recepty vhodné pro dietu při pankreatitidě.

Pro politika je dle jeho slov náročné se kvůli omezením stravovat venku, často kvůli tomu s sebou nosí z domu nachystanou svačinu. Dodal ale, že navzdory těmto komplikacím se cítí neuvěřitelně a onemocnění je pro něj velká výzva.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.