První Češka, která pózovala pro Playboy. Herečka Schoberová slaví 80. narozeniny

Poprvé se před kamerou objevila v roce 1962 ve snímku Bylo nás deset. Pražská rodačka už tehdy zaujala vzhledem, který byl jejím celoživotním prokletím i výhodou zároveň.

"V době, kdy jsem byla populární, jsem si to neuvědomovala. Jedině teď, když se dívám na fotografie, tak si říkám: ˈProboha, vždyť já jsem byla skutečně hezkáˈ," uvedla Schoberová.

[chooze:article;value:489205]

Mezi roky 1964 až 1970 si zahrála v kultovních snímcích, jako byl Limonádový Joe, Kdo chce zabít Jessii nebo Pane vy jste vdova. "Je zásadní už jenom proto, že si ji všechny generace pamatují," má jasno filmová kritička Veronika Bednářová.

Československý Filmexport ji tehdy prodával do zahraničních produkcí, a tak se brzy seznámila s americkým kulturistou a hercem Braddem Harrisem, který se stal jejím prvním mužem. V zahraniční dosáhla vrcholu kariéry ve snímcích Lucrezia nebo Její pomsta.

V roce 1969 se objevila na titulní straně Playboye a za svého druhého manžela si pak vzala tehdejšího ředitele studií Warner Bros. Stala se tak definitivně nedílnou součástí hollywoodské smetánky.

S novináři léta nemluví. Posledním známým filmem, v němž se objevila, byla komedie Adéla ještě nevečeřela z roku 1977.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.