Psycholožka o smrti maminky a syna v Krkonoších: Žena neviděla jinou možnost

Pro rodiny, ve kterých panují napjaté vztahy, bývá období okolo vánočních svátků podle psycholožky Lenky Čadové velmi náročné.

"Mohlo dojít ke zkratovému jednání. Žena měla nejspíš pocit, že je v bezvýchodné situaci, kterou neuměla řešit. A je otázkou, jestli šlo odhadnout její chování a jak neshody dokázal vyhodnotit její partner," řekla TN.cz. "Lidé, kteří nejsou trénovaní, ale často chování odhadnout nedokážou," dodala.

"Zrovna dnes mi jedna soudkyně potvrdila, že právní úkony bývají málo decentní a soucitné. Na soudy bych ale nic nesvalovala," vysvětlila Čadová.

[chooze:article;value:482389]

​Advokátka Dagmar Raupachová ale upozornila, že kauzy týkající se péče o děti se soudcům rozdělují podle přesně daného klíče. "Ani přidělení dítěte do výhradní péče jednoho z rodičů ale neznamená, že se rodiče nemohou domluvit na tom, aby ten, který nemá potomka ve výhradní péči, nemohl být s dítětem v kontaktu," podotkla.

Žena s chlapcem byli nezvěstní od 28. prosince 2022. Záchranáři je bez známek života našli v pondělí 2. ledna, tedy o šest dní později. Dovedl je k nim kamerový záznam ze stanice lanovky na Růžové hoře. Byl to poslední okamžik, kdy je někdo viděl naživu.

Do pátrání se kromě policie zapojili také hasiči a horská služba, celkem zhruba 200 lidí. Pomáhal jim i policejní vrtulník.

Tragická smrt matky s dítětem má svůj verdikt. Ditě bylo uškrcené a matka oběšená. Podívejte se na reportáž TV Nova: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.