Putin dostal poslední varování. Potáhneš z Kremlu, vzkazují mu "ruští vlastenci"

V čele Klubu rozhněvaných vlastenců stojí Igor Girkin, přezdívaný Strelkov, bývalý velitel separatistů ze samozvané Doněcké lidové republiky na východě Ukrajiny. K ruce má někdejšího gubernátora oblasti Pavla Gubareva a ruského propagandistu Vladimira Kučerenka, který si říká Maxim Kalašnikov.

V pátek zveřejnili na youtubu manifest, ve kterém ostře kritizují Vladimira Putina i zbytek ruského vedení.

"Nemám strach říct to nahlas. Směřujeme k vojenské porážce," prohlásil Girkin. Problém je podle něj ve "zkorumpovaném systému", v němž nemohou vyniknout "opravdoví ruští vlastenci". 

[chooze:article;value:498730]

Pokud nezíská ruská armáda na Ukrajině navrch, trojice je připravená zbavit se Putina a převzít moc nad Kremlem, tvrdí.

"Porážka je nepřijatelná, protože povede k naprostému kolapsu ruského lidu a Ruské federace. Po něm už nebude žádné cesty zpět," řekl Kučerenko. "Jestliže budou události pokračovat podle toho nejhoršího možného scénáře, stane se z nás poslední obranná linie," pokračoval.

Putin nebo jeho ministr obrany Sergej Šojgu či zahraničí Sergej Lavrov pravidelně opakují, že "Rusko ve speciální vojenské operaci na Ukrajině dosáhne všech stanovených cílů", psala o tom třeba agentura TASS. Klub rozhněvaných vlastenců to ale rozporuje. "Situace na frontě, kterou média různě přikrášlují, má neuvěřitelně negativní vliv na celou zemi, celý náš stát," podotkl Girkin.

[chooze:article;value:498590]

Ten se do šéfa Kremlu obul už v polovině března. V reakci na vysvětlení, proč Rusko nezaútočilo na Ukrajinu souběžně s anexí Krymu v roce 2014, mu vzkázal, ať "drží hubu, aby se za něj země nemusela stydět". Putin řekl, že tehdy do války nešel, protože armáda neměla hypersonické zbraně.

Mezinárodní trestní soud v Haagu loni Girkina odsoudil k doživotnímu trestu za to, že dal v červenci 2014 povel k sestřelení malajsijského dopravního letadla nad Ukrajinou, připomněl portál Euronews. Zemřelo všech 283 pasažérů a 15 členů posádky.

Putinovo diplomatické fiasko. Už ho neberou vážně ani zaostalé státy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.