Putin spouští novou fázi války. Chce způsobit Kyjevu masivní ztráty

Jedině naše rychlost může zachránit další životy. S těmito slovy podle zjištění britského portálu Mirror v úterý předstoupí šéf NATO před šéfy resortů obrany členských států.

Stoltenberg tvrdí, že Vladimir Putin hodlá v blízké době spustit další fázi "speciální vojenské operace". Ruský prezident k tomu podle něj využije zmenšující se zásoby munice ukrajinské armády a zdráhavý postoj Západu k jejich doplňování.

[chooze:article;value:489573]

"Je nadmíru jasné, že jsme uprostřed logistických závodů. Klíčové zásoby jako munice, pohonné hmoty a náhradní díly musejí dorazit na Ukrajinu, než Rusko stačí převzít iniciativu na bojišti," prohlásil Stoltenberg.

Generální tajemník má prý informace o desítkách tisíc nových vojáků, které Putin zanedlouho pošle na Ukrajinu. "Chystá se zahájit masivní ofenzivu. Co Rusko nemá co do kvality, to dohání kvantitou. Rusové chtějí Kyjevu způsobit těžké ztráty a klidně je u toho sami utrpí," pokračoval.

[chooze:article;value:489516]

Na konci února to bude přesně rok od Putinova rozkazu k zahájení invaze. Krátce předtím, 21. února, přednese po delší době projev, ve kterém podle očekávání oznámí, co bude dál. 

Minulý týden se objevily spekulace, že ruská armáda dostala příkaz získat Donbas pod plnou kontrolu právě do prvního výročí. Americký Institut pro studium války (ISW) to však pokládá za nereálný cíl.

Putin slíbil, že Zelenského nezabije, tvrdí izraelský expremiér:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.