Putin tvrdí, že nezaútočí na Polsko ani Lotyšsko. To stejné ale říkal o Ukrajině

Putina se Carlson v rozhovoru ptal, jestli si dokáže představit, že pošle vojáky do Polska. "Pouze v jednom případě, pokud Polsko zaútočí na Rusko. Proč? Protože nemáme zájem o Polsko, Lotyšsko ani nic jiného," řekl. Just ale varoval, že se šéfovi Kremlu nedá věřit.

"On ještě před vpádem na Ukrajinu jak v zimě 2021, tak i pár týdnů před samotným vpádem v roce 2022, tvrdil veřejně, že se nic takového nechystá. Proto je nutné slova Vladimira Putina brát s rezervou," poznamenal.

[chooze:article;value:541052]

"To samozřejmě neznamená, že se chystá napadnout Polsko nebo Lotyšsko, Litvu a Estonsko. Nicméně Vladimir Putin bohužel není transparentní, není takový politický hráč, kterému je možné důvěřovat," uvedl.

Nemyslí si tak přímo, že pokud Rusko dobyde Ukrajinu, rovnou napadne Putin Polsko. "Nicméně, jak říkám, bohužel tuto alternativu nelze vyloučit právě kvůli tomu, že Vladimir Putin není důvěryhodný politik," varoval.

Carlson byl první politikem ze Západu, kterému ruský prezident poskytl rozhovor. "Vladimiru Putinovi to může pomoct, protože Carlson má velice velký dosah na Západě, má velkou podporu ultrakonzervativních republikánských politiků ve Spojených státech. On jim může přímo servírovat své názory, své pozice ohledně Ukrajiny, ohledně NATO a další věci, které zazněly v tom interview," upozornil rusista.

[chooze:article;value:541018]

Celý rozhovor tak byl pro Putina podle Justa velice výhodný. "Takovou šanci už asi nebude mít, protože to interview bylo všeobecně nudné. Ale on to využil naplno, takže, já si myslím, že pro Vladimira Putina je to plus, pro Tuckera Carlsona minus. Jinak to byla jedna velká nuda a nic nového tam nezaznělo," zhodnotil Just.

"Je to minus i pro všechny přemýšlející diváky a posluchače, protože, co říkal Vladimir Putin, bylo opravdu jako z alternativního vesmíru, rozhodně ne z vesmíru, ve kterém žijeme a reality, ve které se nacházíme," doplnil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.