Putin zbrojí více, než jsme čekali, varuje generál. Popsal, kdy může zaútočit na NATO

Západ předpokládal, že Rusko je schopno za rok vyprodukovat milion dělostřeleckých granátů. Herem ale v rozhovoru pro agenturu Bloomberg varoval, že jich Moskva dokáže vyrobit mnohonásobně více.

"Spousta lidí si myslela, že nedokáží vyprodukovat více, fakta nám ale nyní říkají opak. Dokáží vyprodukovat větší množství, mnohem větší množství munice," prohlásil.

[chooze:article;value:538924]

NATO podle něj předpokládalo, že Rusko dosáhne ve vyzbrojování hranice, za kterou už nedokáže dál jít. To se ale nevyplnilo. "Alianční spojenci museli svůj názor přehodnotit," poznamenal.

Kromě vyzbrojování varuje i před možným nárůstem počtu vojáků. Rusko jich totiž podle něj dokáže rekrutovat ještě statisíce.

Zemím Aliance podle Herema nehrozí útok Ruska dnes či zítra. Menší agrese vůči NATO by ale mohla přijít, jakmile už své zdroje nebude potřebovat na Ukrajině.

[chooze:article;value:538307]

Před tím, že Moskva dokáže zbrojit rychleji než Kyjev, varoval v lednu i ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov, upozornil The Kyiv Independent.

"Rusko nás v každodenních dělostřeleckých útocích výrazně převyšuje. V různých oblastech fronty a fázích bojů vypálilo pětkrát až desetkrát více dělostřeleckých granátů než ukrajinské síly," uvedl ukrajinský ministr.

Rusko je připraveno jednat o míru, tvrdí Lavrov. Jsou to dezinformace, říká politolog (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.