Putinovo údajně nalomené zdraví: Donutilo ho k zoufalému rozhodnutí

Kroky ruského prezidenta Vladimira Putina sleduje s napětím celý svět. Nyní si klade otázku, co je za zrušením pravidelné velké tiskové konference. Bude to poprvé za deset let, co se tato tradiční akce, během které Putin dlouhé hodiny odpovídá na dotazy novinářů, neuskuteční. 

O zrušení podle agentury TASS informoval Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. "Pokud jde o velkou tiskovou konferenci, tak ano, do Nového roku nebude. Zároveň počítáme s tím, že prezident si možnost pohovořit s novináři i tak najde," uvedl Peskov. Ještě v listopadu přitom mluvčí mluvil o tom, že se už jen řeší přesné datum. 

Podle informací zahraničního deníku Metro je ale na vině i chřipková epidemie, která otřásá Kremlem. Ruský prezident se z obavy o své zdraví chce prý izolovat v bunkru, ve kterém se před nemocí údajně ukryje až do nového roku.

[chooze:article;value:478879]

Téma zdraví ruského prezidenta se přitom neotvírá poprvé. Podle dřívějších spekulací má prezident bojovat s rakovinou slinivky, prostaty nebo krve, Parkinsonovou chorobou a potížemi psychického rázu. V listopadu svět obletěly záběry, na kterých má Putin ruce v křeči a modrající, jeho tvář byla napuchlá a bledá. Více informací o této události najdete v tomto článku.

​Velkou tiskovou konferenci Putin pravidelně pořádá od roku 2001. Kromě let 2009 až 2011, kdy byl ve funkci premiéra, ji jako prezident vynechal jen jedinkrát, a to v roce 2005.

Putin nedávno veřejně promluvil lehce pod vlivem alkoholu. Podívejte se, co řekl:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.