Rakušanka měla brutálně týrat syna. Bila ho a nechávala hladovět v psí boudě

Případ se odehrál loni na podzim v oblasti Waldviertel poblíž českých hranic, informoval portál Kurier. Dvaatřicetiletá Rakušanka měla týrat svého 12letého syna.

Podle vyšetřovatelů dotyčná potomka zavřela na několik týdnů do psí boudy a nechala ho hladovět. Dítě nakonec skončilo v bezvědomí. Mimo to ho žena opakovaně bila pěstmi a polévala studenou vodou, následně pak v teplotách pod bodem mrazu otevírala okna a místnost nevytápěla, uvedl portál Kronen Zeitung.

[chooze:article;value:508040]

Chlapec byl loni v listopadu přivezen do nemocnice v kritickém stavu. Lékaři mu naměřili teplotu pouhých 26,8 stupně. Byl navíc podvyživený a silně podchlazený.

Policisté následně zadrželi hochovu matku. Ta se nyní nachází ve vazbě v Kremži ve spolkové zemi Dolní Rakousy. Vše se dostalo na veřejnost až nyní, kdy dotyčná podala stížnost na uvalení vazby. Tu ale soud zamítl.

"Žena je podezřelá z pokusu o vraždu, týrání a zanedbání péče o nezletilé," sdělil policejní mluvčí Johann Baumschlager. Orgány si nyní měly vyžádat psychiatrický posudek. O tom, zda bude formálně obžalovaná, by měly rozhodnout koncem léta. Zdravotní stav chlapce se podle zahraničních médií zlepšil, psychicky se ale ještě nezotavil.

Nucení k jídlu i máchání hlavy ve vodě. Učitelky ve školce měly týrat postižené děti (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.