Rathův komplic Petr Kott je na svobodě. Odpykal si polovinu trestu

Někdejší poslanec Petr Kott si odpykával trest v brněnské věznici Bohunice. V úterý přišel k soudu požádat o podmíněné propuštění. K soudnímu líčení ho předvedla eskorta. Přiznal, že přijímal úplatky, a soudci slíbil, že už nikdy nebude porušovat zákony. "Bylo to nelegální, ale i nemorální," řekl před soudem Kott.  

Soud rozhodl o podmíněném propuštění s délkou zkušební doby sedm let. Dle obhájce se choval ve výkonu trestu vzorně. Rozhodnutí je pravomocné, a Kott tak vězení opustil ještě v úterý.

[chooze:article;value:505116]

Petra Kotta s manželkou Kateřinou Kottovou, dříve Pancovou, a Davida Ratha soud potrestal za korupční kauzy kolem zmanipulovaných zakázek ve Středočeském kraji. Stejně jako Rath i Kott pracovat ve vězení jako lékař. Vysloužil si celkem pět pochval, mimo jiné za to, že během pandemie koronaviru pomáhal při péči o nakažené na speciálním oddělení.

"Kott již peněžitý trest ve výši 15 milionů korun splatil, a trest je tudíž zahlazen," řekl předseda soudního senátu Libor Hanuš. Dle webu iDnes.cz má propuštěný již domluvené pracovní místo v rehabilitačním centru následné péče v Berouně. Jeho komplic David Rath vyšel z brněnské věznice na podmínku již letos v květnu. Kateřina Kottová si odpykává trest v pražské věznici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.