Reportér vyrazil na kontrolu potravin v přestrojení. Narazil opět na shnilé ovoce

"Prodejci mě už mají prokouknutého, a tak mi nezbylo nic jiného než se trochu vymódit," vysvětlil reportér Jan Zálužský, proč šel do obchodu v paruce a brýlích. Začal ve slánském Kauflandu. Plesnivé citrony tam objevil na začátku března, shnilé citrony pak i na konci měsíce. A bohužel i v pátek musel hodně přebírat, aby si vybral. "Jeden vypadá, jako když s ním někdo běhal štafetu, je úplně mokrý," popsal Zálužský.

Od poslední kontroly se ve slánském Kauflandu zlepšili o hodně, ale stále není všechno v pořádku. Reportér narazil i na shnilý pomeranč. "Moc vám děkuji, kvalitu jsem kontroloval osobně, dám to do pořádku," ujišťoval vedoucí prodejny.

[chooze:article;value:502483]

Poté se reportér vypravil do slánského Penny Marketu. Než začal s kontrolou, zaměstnanci ho odhalili. Minule tam objevil plesnivý banán. V pátek už bylo vše lepší.

V mělnickém Tescu stačilo 15 minut a Zálužský našel plný košík zkažených nebo prošlých potravin. A historie se opakovala. Z potlučených paprik vytékala šťáva a některá jablka se před očima měnila v mošt. "Omlouváme se, určitě to odstraníme," slíbil vedoucí.

"Kontroloval jsem v přestrojení. A i když mě někteří prodejci včas odhalili, tak mám radost. Radost z toho, že díky vašim podnětům a naší práci v terénu všichni vědí, že jsme na vaší straně," uzavřel Zálužský.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.