Respirátory jsou teď potřeba. Hrozí nám velký problém, varuje Prymula

"Nárůst není exponenciální, je víceméně pozvolný, ale mezitýdně už nárůst byl o tisíc nově zjištěných pacientů. Můžeme očekávat, že v následujících prosincových dnech bude docházet k dalšímu nárůstu, ale rozhodně nehrozí taková obrovská vlna jako tady byla v minulých letech," řekl Prymula ve středečních Televizních novinách.

Nemocnice ještě kapacity mají. Nařízené nošení roušek proto neočekává. "Co se týká nemocnic, tak je zcela na místě omezování návštěv, používání respirátorů, protože se to netýká jen pacientů, ale je to ochrana personálu," myslí si. "Lidé, kteří mají potřebu jít do pracovního procesu, tak by rozhodně měli mít respirátor, aby nenakazili osoby kolem sebe," dodal.

[chooze:article;value:532636]

Na další podobnou vlnu onemocnění podle Prymuly nejsme připravení. "Nemyslím, že by se ta situace měla týkat stávající doby, ale musíme si říci, že připravenost je v současné době někde velmi dobrá, pokud jde o otázku digitalizace a zprofesionalizování hlásných systémů, na druhé straně hygienická služba, orgány ochrany veřejného zdraví jsou na tom personálně hůře. Určitě by to zase bylo velkým problémem," varoval. 

"Celosvětově je problém, že v době krize říkáme, že chystáme na krizi příští, jakmile ta krize odezní, máme jiné priority," upozornil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.