Řidič stráví za zabití silničářů tři roky ve vězení. Dalších pět let nesmí za volant

Nákladní vůz v srpnu 2021 narazil do odstavené dodávky silničářů. Ta pokračovala setrvačností dál a zabila dva muže pracující na krajnici. Soudce ve čtvrtek uložil polskému řidiči nepodmíněný trest odnětí svobody po dobu tří let ve věznici s ostrahou. "Bohužel se nemůžu vyjádřit, protože tady obžalovaný není. Proto jsme si nechali lhůtu k případnému odvolání," prohlásil obhájce polského šoféra Mojmír Ohnoutka.

V úseku mezi Brnem a Uherským Brodem v osudný den značky snižovaly povolenou rychlost z 90 je na 50 kilometrů za hodinu. Řidič měl ale na tachometru 110. Před soudem se hájil tím, že si nic nepamatuje a měl nejspíš zdravotní problém.

[chooze:article;value:492955]

"Nic jsem neudělal naschvál. Je mi to velice líto, chtěl bych se všem znovu omluvit. Sám to těžko zvládám a nedokážu si představit, jak to zvládají rodiny zemřelých. Kdybych neměl děti, tak bych si asi vzal život," kál se řidič.

Viníkovi nehody hrozilo původně až 6 let za mřížemi. Státní zástupce mu ale navrhl polovinu. Souhlasil s ním i soudce. "Soud rozhodl v souladu s naším závěrečným návrhem, takže proto se státní zástupce vzdal práva na odvolání," řekl státní zástupce Tomáš Pindur.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.