Řidička v Chorvatsku měla plné zuby zvuků klaksonu. Nervózním šoférům poslala jasný vzkaz

Chorvatské silnice nejsou zrovna místem vyhlášeným řidičskou slušností. Přehnané troubení je tam na denním pořádku i za drobné přehmaty. V takovém prostředí není divu, že neustálý zvuk klaksonu začne lézt mnohým řidičům na nervy.

Dost už toho měla jedna žena, která se rozhodla, že neurvalé řidiče trochu zklidní. Řešit se to rozhodla velkým vzkazem, který si přilepila na zadní okno. A ještě jej napsala velkými černými písmeny, aby neměl nikdo problém si jej přečíst.

[chooze:article;value:517831]

Ve zprávě na zadním skle řidičům vzkazuje "Netrubte, právě jsem složila řidičské zkoušky." Fotku svého vzkazu umístila ve facebookové skupině Prometne zgode i nezgode (v překladu Dopravní příhody a nehody), která se věnuje dopravní situaci na chorvatských silnicích.

Vzkaz, který v Česku nahrazuje typické začátečnické Zetko, řada řidičů schvalovala. Podle nich je situace s netrpělivými šoféry v Chorvatsku už velmi otravná. "To se mi líbí, každý by měl mít takovou ceduli, aby se lidé uklidnili," okomentoval fotku jeden z diskutujících.

Jestli ovšem nápis plní svůj účel, to už jeho autorka na sociální síti nezmínila.

Netrpělivý řidič zničil novou silnici. Projel po čerstvě položeném asfaltu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.