Rodiče v Praze protestovali proti odvolání učitelů. Vadí jim chování ředitele

Konflikt mezi částí pedagogického sboru a ředitelem se na pražské základní škole táhne už několik měsíců. Podle rodičů místo řešení situace tamní vedení propouští kvalitní a dětmi oblíbené kantory.

Atmosféru na škole vnímají i žáci. "Je mi líto, že odchází hodně učitelů, které jsem měla hodně ráda," posteskla si jedna z žaček.

 Rodiče proto požadují, aby ředitel školy odstoupil. Na čtvrteční protestní akci se jich sešly desítky. 

[chooze:article;value:510566]

Neadekvátní jednání a špatnou situaci na škole potvrzují i samotní pedagogové. "Od příchodu pana ředitele začalo docházet k rozrůstání nedůvěry, neřešení šikany," popsala učitelka Lenka Chaloupková.

Jen za poslední měsíc ředitel školy prý donutil k odchodu tři učitelky. Pokud se nic nezmění, odejít chtějí i další kantoři. Ředitel to ale vidí jinak. 

"Já to určitě musím odmítnout a obzvlášť taková silná slova. Určitě to není nějaké bezdůvodné vyhazování kolegů," prohlásil ředitel Dalibor Neckář. Celou situací se už zabývají zřizovatel školy a také krajská školní inspekce.

[chooze:article;value:510107]

"Klima ve škole určitě není vhodné. Nejsme ve stavu, kdy bychom ředitele odvolávali, k tomu musí předejít ještě spousta kroků," sdělila radní pro školství Prahy 5 Alena Janďourková. 

"Česká školní inspekce na základě podnětu provede v následujícím pololetí na škole inspekční šetření, které prověří kvalitu výuky a vedení školy," avizoval náměstek ústředního školního inspektora Karel Kovář.

Výsledky a případná opatření proto nastanou až v průběhu nového školního roku. Zda bude mít děti po prázdninách kdo učit, ale není jasné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.