Rodina chtěla vyzrát na chorvatskou drahotu. Zasáhla policie i úřad

Partička cizinců si v Podstraně, obci asi osm kilometrů jižně od Splitu, patrně řekla, že by bylo fajn si zpříjemnit pobyt na pláži i kávou. Rozhodla se ale nespoléhat na tamní kavárenské služby a vyrazila proto náležitě vybavená.

Jak popsal chorvatský portál Danas.hr, skupinka s sebou měla rozkládací stolek, plynový hořák a džezvu, tedy kovovou nádobu s držadlem, a přímo u moře si začali vařit kávu, jak se můžete podívat i ve videu.

Samozřejmě neušli pozornosti policistů. Ti začali situaci okamžitě řešit. Portálu Danas se podařilo získat i vyjádření kanceláře podstranského starosty.

[chooze:article;value:513145]

"Policejní hlídka při výjezdu do terénu v souvislosti s touto situací vyhodnotila, že vzhledem k vysokým teplotám a množství koupajících se lidí existuje možnost ohrožení životního prostředí používáním přenosného vařiče. Vyzvala tak zahraničního návštěvníka k vypnutí vařiče a jeho odklizení, což bylo učiněno," uvedla kancelář.

Jelikož se nejednalo o otevřený oheň, ale certifikovaný venkovní vařič, a káva byla určena jen pro osobní potřebu, rozhodla se hlídka, že pokutu skupince neuloží.

Není to jediný případ od Jadranu, kdy se kvůli vysokým cenám pokoušejí turisté ušetřit, do čehož jim následně úřady či policie hodí vidle. Rodina se v italském Bari pokoušela ušetřit za ubytování tím, že bude bydlet ve stanu. Opulentní letní sídlo, stan měl 30 metrů čtverečních, ale neušlo pozornosti úřadů a rodinu čekala tučná pokuta.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.