Rozčílený levhart pokousal v Indii 15 lidí, než ho vrátili do rezervace

Nebezpečný výlet šelmy začal na okraji města Jorhat ve státě Asam, kde zvíře zaútočilo na zaměstnance výzkumného ústavu deštných pralesů. Při útěku levhart přeskočil vysoký plot z ostnatého drátu a vrhnul se na kolemjedoucí dodávku. Video z tohoto incidentu se v úterý objevilo na internetu a stalo se vitálním, informoval web indiatvnews.com.

https://twitter.com/ANI/status/1607611761661714440?cxt=HHwWkICx6aaYsc8sAAAA

Šelma poté zmizela v hustém porostu a toulala se po sousedních vesnicích.

"Někteří obyvatelé měli namále, protože levhart se potuloval po jejich dvorech,“ citoval server stuff.co.nz jednoho ze zaměstnanců lesnického výzkumného ústavu.

Levhart na svém výletě do civilizace pokousal a podrápal celkem 15 lidí. Všichni museli být ošetřeni v nemocnicích, někteří hospitalizováni, žádný zraněný však není ohrožen na životě.

[chooze:article;value:474657]

​Po šelmě pátrali dva dny, než se ho podařilo zasáhnout uspávací střelou. Po zdravotní prohlídce bude vypuštěn do národního parku Kaziranga v Asamu.

Levhart se do civilizace vydal zřejmě kvůli hledání potravy. Konfliktů mezi zvířaty a lidmi v Indii neustále přibývá kvůli rozsáhlému odlesňování a zmenšování životního prostoru zvířat. V loňském roce při nich podle webu stuff.co.nz zahynulo 500 lidí a 100 slonů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.