Rozzuřený Prigožin obviňuje Rusko. Mělo na wagnerovce nastražit miny

Zakladatele žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina rozzuřilo, když zjistil, že na jeho vojáky někdo nastražil miny a pokusil se je tak vyhodit do povětří. K tomu mělo dojít během toho, co se stahovali z Bachmutu. Miny podle něj byly právě na ústupových cestách.

Podle agentury Nexta Prigožin řekl, že na vojáky při ústupu čekala "překvapení" v podobě stovek protitankových min a tun plastických trhavin. Wagnerovci jsou prý v bezpečí a nikdo nebyl zraněn.

[chooze:article;value:499141]

​V tom, kdo miny na cestách rozmístil, má Prigožin jasno. Ukrajinci to podle něj nebyli, protože se nedostanou tak daleko, a tak to museli být Rusové. "Ti, kdo položili ty výbušniny, byli zástupci ministerstva obrany," řekl Prigožin.

Právě s ruským ministrem obrany Sergejem Šojguem má Prigožin už letitý spor, který se během války ještě více vyostřil. Podle deníku Kyiv Independent ho Prigožin obviňoval například z toho, že nedodal dostatek munice a nedokázal dosáhnout primárních cílů ruské armády.

"Na otázku, proč to udělali, ukázali prsty nahoru," dodal Prigožin a naznačil, že příkaz o nastražení min pocházel od vyšších úředníků. To, že se wagnerovci stáhnou z Bachmutu, oznámil Prigožin na konci května poté, co tvrdil, že město dobyli a předávají pozice ruské armádě.

Drony zasáhly domy v Moskvě. Zaútočila Ukrajina, tvrdí Rusové:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.