Rusko je v ohrožení, řekl Putin a nastínil nové válečné plány

Kreml přiživuje propagandistický příběh o tom, že na Ukrajinu ruská armáda nezaútočila, ale provádí tam obrannou "speciální vojenskou operaci".

Putin na středečním předávání státních vyznamenání u příležitosti MDŽ prohlásil, že Rusko je v čím dál větším ohrožení, píše agentura TASS. Každý Rus má podle něj v sobě odhodlání svou "matičku" bránit. Nastínil tak, jakým směrem půjde při dalších válečných rozhodnutích.

"Teď, když Rusko čelí přímému ohrožení své bezpečnosti a suverenity, vidíme spoustu příkladů statečnosti a odhodlání, odvahy a ochoty postavit se za pravdu, chránit lidi a budoucnost našeho státu," řekl ruský prezident.

[chooze:article;value:493389]

Ukrajinští vojáci se mezitím už třináctým měsícem brání agresi většího souseda, která už si podle amerických odhadů vyžádala přes 100 tisíc životů na každé ze znesvářených stran.

Den žen označil Putin za nádherný a všemi milovaný svátek. "V naší zemi není snad jediné odvětví, oblast jakékoliv činnost, ve které by ženy nedosáhly vážných, významných výsledků," uzavřel.

Na svůj slib, že kvůli válce na Ukrajině nikdy nevyhlásí mobilizaci, který dal ruským ženám přesně před rokem, patrně zapomněl. Porušil ho loni v září a spekuluje se, že zanedlouho to udělá znovu, připomněl portál Express.

Rusko má pět kandidátů na prezidenta, Putin mezi nimi není:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.