Rusko si došláplo na "zrádce". Zvýší daně všem, kteří utekli ze země

Od začátku únorové invaze na Ukrajinu opustily Rusko desítky tisíc lidí. Číslo se drasticky zvedlo zejména po vyhlášení mobilizace. Přesné počty ale jasné nejsou. Podle agentury Reuters se ruské úřady rozhodly zakročit.

Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin uvedl, že státní duma připravuje zákon, podle kterého mají být zvýšeny daně těm Rusům, kteří zemi opustili. "Ti, kteří opustili Ruskou federaci, nejenže na dálku pracují pro ruské firmy, ale také využívají všech výhod, které jim to v souladu s legislativou naší země dává," uvedl podle Reuters Volodin na sociální síti Telegram.

[chooze:article;value:481156]

​"Je správné zrušit jim výhody a zavést pro ně vyšší sazbu daně," dodal předseda dumy. Na příslušných změnách se už prý pracuje.

O změnách nedávno hovořil i ruský prezident Vladimir Putin. Podle deníku Al Jazeera nařídil bezpečnostním službám, aby udržely větší kontrolu nad společností a odhalily "zrádce, špiony a sabotéry".

Putin také vyzval bezpečnostní složky k ochraně hranic, zvýšení kontroly společnosti a k maximalizování "využívání operačního, technického a personálního potenciálu". Údajně tak mají zabránit rizikům přicházejícím ze zahraničí i od tamních odpůrců.

Rusko chce na frontu vyslat hudebníky. Vojáci nemají co jíst a hudba jim morálku nezvedne, říká Rožek:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.