Rusko ztrácí kontrolu nad vlastní zemí. Obsazují ho povstalci, boje jsou drsné

Rusko se potýká s problémem. V Bělgorodské a Kurské oblasti, které leží u hranic s Ukrajinou, probíhají už třetí den aktivní boje, které měla rozpoutat ruská povstalecká legie. Informaci měl agentuře Reuters nově potvrdit mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky HUR Andrij Jusov.

"Kurská a Bělgorodská oblast jsou nyní zóny aktivní bojů. To potvrzujeme," řekl Jusov. Dodává, že boje rozpoutali sami Rusové. "Mluvíme o ruských občanech, kteří nemají jinou možnost a zbraněmi brání svá občanská práva proti Putinovu režimu," dodal.

Ukrajinská armáda údajně nemá s útoky nic společného. "Mohu konstatovat, že na území regionu nejsou žádné ukrajinské jednotky," uvedl šéf Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. Podle jeho slov je nejvíce zasaženou oblastí obec Kozinka. Škody jsou prý "velmi vážné".

[chooze:article;value:546401]

​Podle informací CNN si útoky vyžádaly nejméně dvě oběti a několik zraněných. V oblastech je několik poškozených budov, jsou slyšet výbuchy a zvuk sirén. Ruské ministerstvo uvedlo, že armáda sestřelila 11 bezpilotních letounů nad Bělgorodem a tři nad sousední Kurskou oblastí.

Ruská povstalecká Legie Svoboda Ruska řekla, že útoky souvisí s nadcházejícími prezidentskými volbami, které v Rusku startují v pátek a potrvají až do neděle. Dle jejích slov už od úterý, kdy se jim podařilo z Ukrajiny překročit ruskou hranici, dobyli vesnici Lozovaja Ruska v Bělgorodské oblasti a pohraniční město Tetkino v Kurské oblasti.

Putin to řekl natvrdo. Rusko je podle něj připravené na jadernou válku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.